הסושי, תרומתה הגדולה של יפן לקולינריה העולמית, הפך בעשור האחרון מאוכל יוקרתי ליאפים יחידי סגולה, למזון אהוב כמעט בכל בית, על ילדים ומבוגרים מכל המגזרים והטעמים.
למרות שכולם יודעים שסושי בסיסי הוא בסך הכל אורז עם ירקות ודג נא, מגולגלים בתוך אצה – יש נטייה לחשוב שלהכין סושי במטבח הבית זה מסובך. הבשורה החדשה מעולם הסושי : סדנאות להכנת סושי, היא בדיוק מה שחסר לכם בשביל ללמוד איך לעשות סושי גם בבית.
למרות הפשטות היחסית, יש משהו קסום בסושי ובמטבח היפני בכלל, אולי בגלל האיזון בין הצבעוניות העזה והטעמים הדרמטיים של הרטבים לעידון ולאסתטיקה של ההגשה. סושי עשוי היטב יכול להיות יצירת אומנות של ממש וההכנה של סושי היא תהליך רב חושי המשלב צבע, מגע עדין ומדויק עם טעם משובח. כל אלה הופכים סדנת סושי לחוויה של ממש.
– בישול נכון של אורז לסושי בשיטה המסורתית
– תיבול והכנת האורז לעבודה
– חיתוך נכון של הדגים והירקות
– הכנת תוספות – ספייסי מיונז וטריאקי.
– הכנת סושי בשלל צורות: הוסומאקי, פוטומאקי, אינסיידאוט, קונוסים וסנדוויץ' סושי